Sebija Izetbegović zvanično dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, kojoj su oduzete titule magistra i doktora znanosti, a potom i redovite profesorice, zvanično je smijenjena s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, saznaje portal “Avaza”.

Zapošljavanje

Ostavka joj je zvanično uručena, prema rješenju koje je u posjedu “Avaza”, 24. aprila ove godine, a potpisali su je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanica Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je 15. decembra 2014. godine potpisala ugovor o radu na određeno vrijeme na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u zvanju redovnog profesora na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Ona nije profesorica

– Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu temeljem zaključenog ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. prosinca 2014. godine, zbog poništenja odluke Senata Sveučilišta u Sarajevu od 29. siječnja 2022. godine o izboru u zvanje redovitog profesora za područje Ginekologija i opstetricija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu – navodi se u odluci.

Istaknuto je da će joj sve neisplaćene plaće i naknade biti isplaćene do dana prestanka radnog odnosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *