U dvojbi ste? Ovo su 4 najbolja pokazatelja da ste odabrali pravu osobu kao bračnog partnera!


Brak može biti i težak i izazovan. Tako da je jedino prirodno da kad ste na jednoj od tih funkcija, počnete da pitate: “Da li sam se udala za pravu osobu?”

1. Provodite vrijeme zajedno radeći stvari u kojima oboje uživate

Odnosi su puni kompromisa. Uzmimo, na primer, odlazak u bioskope. Možda želite pogledati najnoviji Marvelov film dok bi supružnik radije gledao film Leonarda Dikaprija. Možda se slažete da je vrijeme da vidite Lea kako treperi jer ste odabrali film posljednji put kada ste otišli u kazalište.

Ponekad radite ono što volite, a drugi put kad radite … ono što druga osoba voli. To je dio biti u zdravoj vezi. Međutim, također trebate provesti vrijeme radeći stvari koje oboje volite raditi zajedno. Bilo da se radi o planinarenju, kušanju vina, grickanju gledajući omiljene TV serije ili čak radimo zajedno (moja supruga i ja zapravo volimo zajedno pisati i uređivati ​​postove i članke na blogovima), ovo je jedan od najvažnijih, i očiglednih, znakova da jeste oženjen pravom osobom.

2. Takođe možete provesti i vrijeme odvojeno


Dok uživate provoditi vrijeme zajedno, također morate živjeti odvojene živote. Nemate problema ako sa najboljim prijateljima ode na nogometne utakmice. I nema problema s tim što ideš na koncerte sa prijateljima.

To što ste u braku ne znači da morate provoditi 24/7 zajedno i ne možete imati odvojene interese i hobije. U zdravoj vezi, oboje razumijete i poštujete da vam treba vremena osim da radite ono što želite raditi.

3. Pažljivi ste i obazrivi jedno prema drugom

“Imati partnera koji u određenom trenutku primijeti ono što vam treba ili želite i reagira na odgovarajući način čini se dugoročnim potencijalom vaše veze”, kaže Elizabeth Schoenfeld, direktorica istraživanja i procjene u LifeWorks-u.

4. Ako imate loše vijesti, prvo ćete ih reći svom bračnom partneru

Recimo da ste upravo dobili promociju. Ko je prva osoba o kojoj ćete uzbuđeno pričati? Siguran sam da bi većina od nas rekla naš partner, supruga ili suprug.

Ali što je sa lošim vestima, poput otpuštanja? To je razgovor koji verovatno ne želite da vodite sa supružnikom ili partnerom. Ako ste, pak, u braku s pravom osobom, to ćete i dalje htjeti voditi – budući da će oni biti tu da vas utješi i pomogne vam da smislite načine za napredovanje iz ove loše situacije. Znam da je to bio slučaj sa mnom kada je propao jedan moj posao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *