Otac Aninog sina o torturi od strane porodice kada su saznali za trudnoću: “Ja sam lično išao i kumio ih bogom da ne povrijede ni nju, ni bebu”

Više od četiri desetljeća kasnije otkriva se dobro čuvana tajna Ane Bekute i čovjeka koji je napravio njenog sina Igora Polića. Da spasi pjevačicu i sina od njegove obitelji koja ih je htjela ubiti, Igorov otac prošao je kroz pakao.

bekuta2

Anu i njihovog sina željeli su ubiti jer je zatrudnjela prije nego što je njihova veza okrunjena brakom, što je u to vrijeme nije bilo dopušteno.

“Ispričao mi je da je Anu volio više o svega, da je to bila prava, mladalačka, nevina ljubav. I dan-danas mi odzvanjaju njegove reči o Ani. Rekao mi je: “Tada sam upoznao ženu borca i heroja i nikad više. Naš sin nastao je iz velike ljubavi. Ana je bila premlada, a trudnoća šok za sve u familiji. Kada su čuli za to, neki iz porodice su htjeli da ub.iju i nju i dijete, takva su vremena bila. Patrijarhalna”, rekao izvor kojem se otvorio otac Aninog sina te ispričao kako je njegova porodica doživjela Aninu trudnoću.

bekutaaa

“Ovim riječima mi je prepričavao: “Ja sam lično išao i kumio ih bogom da ne povrijede ni nju, ni bebu. Vapio sam: ‘Ubi.jte mene, samo nemojte nju!’ Niste ni svesni koliko je Ana propatila, ali je žena-lavica. Sama se za sve izborila, a ja sam bio slabić i kukavica. Nisam imao snage da se borim za Anu, ona je sve probleme sama riješila bez mene i moje pomoći i ja se toga stidim. Sina sam krišom išao da posjećujem dok je bio u tom domu. Samo mi je bilo bitno da ga dotaknem, da ga pomilujem. Sad sam presrećan jer je izrastao u poštenog čovjeka i domaćina. I to sve Aninom zaslugom. A ona je ostala prelijepa. Žena čistog srca i obraza. Volio sam je kao boga, nikad je neću zaboraviti. To je najbolnija priča, sve bih dao da mogu da vratim vreme unazad, ali sad je kasno.

bekutaaa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *