Mehdi Benatia ispričao neke anegdota o Ronaldu koje će vas baš oduševiti!

Prošle sezone, u Juventusu, vraćamo se iz Bergama, skoro ponoć. Bili smo na klupi jer nas je čekala utakmica za dva dana. I čovjek mi kaže: Ajmo u teretanu, riječi su Marokanca Benatije.

Marokanski stoper Mehdi Benatia (32) imao je sjajnu karijeru. Sezona u Romi, dvije sezone u Bayernu, dvije sezone u Juventusu … Jednu godinu podijelio je svlačionicu jednom od najvećih, a nedavno je prepričao jednu u nizu epizoda koja govori koliko je veliki profesionalac Cristiano Ronaldo (34).

Juventus je gostovao u Bergamu blizu Atalante. Cristiano i Benatia nisu igrali, već su bili na klupi dok ih je Allegri odmarao za utakmicu Lige prvaka:

Vozimo se busom, već je bilo oko 23 sata. Većina igrača spava. Dobijem sms. Poruka sa… Druge strane autobusa. Cristiano. ‘Šta ćeš raditi kad dođemo u Torino‘? Odgovaram: ‘Skoro je ponoć, idem kući. Zašto’? I onda objašnjenje: ‘Nismo se ni oznojili danas, moramo raditi. Ja ću u teretanu, ideš sa mnom’?! – ovo je nasmijalo Benatija

Odgovorio sam mu što bi i bilo ko drugi: ‘Čovječe idem kući na kauč, pred televizor’. I… Na parkingu se svi razilazimo, svako svojoj kući, a Ronaldo: slušalice u uši i pravac teretana – ispričao je Marokanac.

Sljedećom gestom tek je bio oduševljen Marokanac:

Sjećam se kako sam u tom trenu pomislio ‘Ovaj stvarno nije normalan’! A zapravo sam imao sreće vidjeti kako radi jedan od najvećih i koliko je u životu žrtvovao zbog fudbala. Stvarno sam sretan što sam godinu dana živio uz atletu prema kojem od tada imam beskonačan respekt – ispričao je Benatia koji od januara ove godine igra za katarski Al Duhail.

Sir Alex Ferguson je više puta rekao: ‘Vrjednijeg fudbalera i većeg profesionalca od Cristiana ja nikad ni prije, ni poslije njega nisam trenirao’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *