Poznati američki arhitekt postavio klackalice na američko-meksičkoj granici i oduševio svijet !

Meksičko-američka granica ovih je dana došla u žižu javnosti zbog neobične instalacije !

Konkretno, američki arhitekt Ronald Rael oduševio je cijeli svijet odlučivši staviti pločicu na dvodržavnu granicu koja će povezati malu djecu iz Meksika i Amerike, čime je napravio udarac za sve one koji zagovaraju ideju Donalda Trumpa o izgradnji zida po dužini granice od 2.000 kilometara.

Kampanja “Protiv zidina” koju je vodio Rael izgradila je igralište u Sunland Parku u američkoj državi Novi Meksiko koje se povezuje s Ciudadom Juarezom iz Mexico Cityja.

Djeca s obje strane mogu pozvati i igrati se uz čeličnu ogradu koja dijeli dvije zemlje. Rael, ko je profesor sa sveučilišta Berkeley u Kaliforniji, rekao je: “Postoje dobri odnosi između stanovnika Meksika i Sjedinjenih Država, a upravo ovo pokazuje da smo jednaki i da se možemo igrati zajedno i uživati ​​u sebi, ali i to, da bi zid prekinuo taj odnos između nas.”

Fotografije i videozapisi djece koja se bezbrižno igraju i uživaju jedno u drugo ubrzo su postali viralni hit na društvenim mrežama. Ova instalacija, kako Rael kaže, jedan je od njegovih najvećih projekata u dosadašnjoj karijeri, a posebnost je u povezivanju drugih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *