Jeste, to ste vi! Pet razloga zašto imate savršeno tijelo

Svi želimo da se naše tijelo uklopi i da ima idealne proporcije. Ali uzet ćemo nekoliko njegovih vanjskih atributa i podsjetiti vas zašto imate savršeno tijelo.

Vaše srce je vredno divljenja
Iako zvuči kao kliše, vaše srce je stvarno sjajno tijelo. Oko pedeset hiljada puta dnevno, što znači da je broj otkucaja u godini nekoliko miliona.

Tokom svog života šalje nekoliko hiljada litara krvi kroz milje vena. Stoga, nijedna od njegovih modernih mašina nije isto što i besprijekoran rad. A osećanja za koja je sposobna su posebna vrednost koju vaše srce ima.

Mozak je neverovatna mašina
Milioni ćelija koje upravljaju vašim pokretima, osećanjima, mišljenjima, koordinacijom svih drugih organa i mnogim drugim funkcijama obavljaju neverovatan rad.
Mozak tokom životnog veka pohranjuje više podataka nego što sadrži velike nacionalne biblioteke. U poređenju sa računarom, milioni bajtova podataka se čuvaju u mozgu.

Stoga nije ni čudo da mozak izvlači sedamnaest posto ukupne energije koju tijelo troši. Funkcioniranje moždanih ćelija može biti dodatno pojačano fizičkom aktivnošću, jer povećan protok krvi kroz moždane ćelije poboljšava mentalne procese.

Posebni dijelovi tijela
Svatko ima dio tijela koje voli, s kojim mu je ugodno i koji se ne želi mijenjati. Bile su to duge prste, mala stopala, ravna kosa, visine, uši … Samo se trebate usredotočiti na one dijelove koji se osjećaju dobro, snimati ih na papir, staviti ih pored ogledala i noćnog ormarića kako bi vas svaki dan uljepšali i povećali samopouzdanje , I znamo da je samopouzdanje ono što doprinosi cjelokupnom izgledu.

Pogledaj se s tuđim očima
Blagi nepravilnosti na licu, dlačicama, asimetriji i sličnim detaljima na vašem tijelu zabilježite samo vi. Drugi ne poštuju najsitnije pojedinosti satima kao što radite ispred zrcala.

Zamislite se u očima vaših najmilijih, ljudi koji vas vole. Budući da vide samo to dobro na vama, pokušajte to sami i osjećat ćete se sjajno.

Moć promjene
Čak i ako ste nezadovoljni svojim tijelom, uvijek ga možete poboljšati. Činjenica je da sami možete učiniti čuda kroz svoju fizičku aktivnost. Također, dok vježbate, razmislite samo o nevjerojatnoj količini i složenosti procesa koji se pojavljuju u vašem tijelu i učinite da sve funkcionira ispravno.

Vaše tijelo je samo po sebi savršen mehanizam koji zaslužuje poštovanje, no često su bili nezadovoljni njime i mislili da bi moglo biti bolje. Ali ono što dar sadrži unutar kutije je mnogo važnije od ukrasnog papira u koji je umotan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *