Da li voda s limunom pomaže pri mršavljenju?

Voda s limunom prva je stvar koju će popiti gotovo sve slavne osobe ujutro – Halle Berry, Jenna Jameson, Gisele Bündchen … Popis je dugačak.

Sve ove žene tvrde da imaju zdrav metabolizam zbog limuna, vitke su i imaju manje toksina u tijelu. Stoga ne čudi da mnogi koji traže učinkovitu metodu mršavljenja posežu za ovim rješenjem.

Ako ste se nadali da ćete izgubiti težinu pijući vodu ujutro s limunom, moramo vas razočarati.

“Odmah ću objasniti da voda s limunom neće sagorijevati masti, što je važno ako je vaš cilj izgubiti težinu”, kaže Karen Ansel, stručnjak za mršavljenje.

Voda s limunom u slučaju ovih poznatih žena je zamjena za neke druge stvari, kao što je kalorijska kava s kremom. To je razlog zašto je mršav, kaže ovaj stručnjak.

“Pijenje pola litre vode prije obroka pokazalo se kao učinkovito mršavljenje”, kaže Ansel.

Studija objavljena u časopisu “Pretilost” otkrila je da su ljudi koji su pili vodu prije jela izgubili na težini i pol do 12 puta u 12 tjedana od onih koji ga nisu pili. Stručnjaci vjeruju da je razlog što vas voda čini da sjedite.

“Međutim, dodavanje limuna u vodu neće vam pomoći da sagorite više kalorija”, upozorava Ansel.

Drugi par rukava je da je limun pun nutrijenata kao što je vitamin C, ali čak polovica limuna istisnutog u 250 mililitara vode neće značajno promijeniti razinu vitamina C u vašem tijelu. Što se tiče limuna kao detoksikacijskog agensa, jetra će obaviti posao, navodi časopis Men’s Health.

Ako volite okus vode s limunom i želite započeti dan, sjajno. Samo pazite na to jer je limun kiselo i nije dobro za zubnu caklinu. Erozivna hrana i pića mogu oslabiti zubnu caklinu, a ako operete zube u roku od 30 minuta od konzumiranja takve hrane ili pića, možete ukloniti dio cakline. Isperite usta običnom vodom nakon što ste konzumirali vodu s limunom, pa pričekajte malo prije pranja zuba, savjet stručnjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *